Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Tietosuojalausunto

(Versio 2006-2; julkaistu ja voimassa 4. lokakuuta 2010 lähtien)

Vaisala Oyj ja sen tytäryhtiöt Vaisala-konsernissa (kaikki Vaisalan emoyhtiön hallinnan alaiset yhtiöt), tästä lähtien "Vaisala" kunnioittavat yksityisyyttäsi. Tässä tietosuojalausunnossa kerrotaan tämän Vaisalan verkkosivuston tietojen seuraamisesta, esimerkiksi millaisia tietoja kerätään ja seurataan, kuinka tietoja käytetään ja kenelle tiedot luovutetaan.

HYVÄKSYT LAUSUNNON EHDOT, KUN KÄYTÄT SIVUSTOA. JOS ET HYVÄKSY EHTOJA, LOPETA SIVUSTON KÄYTTÖ.

 

Lausunnon käyttö
Tämän lausunnon ehtoja sovelletaan kaikkiin Vaisalan ylläpitämiin verkkosivustoihin.

Jos napsautat tässä sivustossa olevaa hyperlinkkiä, joka ohjaa sinut toiseen sivustoon, lue kyseisen sivuston tietosuojalausunto tai käyttöehdot ja varmista, että ymmärrät ja hyväksyt linkitetyn sivuston käyttöehdot.


Yleisten tietojen kerääminen
Koska Vaisala on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi, Vaisala ei myy tai vaihda henkilötietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin. Vaisala ei esimerkiksi myy asiakasluetteloa ulkopuolisten tahojen mainonta- ja markkinointitarkoituksia varten.

Vaisala kerää, käyttää tai luovuttaa ainoastaan henkilötietoja, joita tarvitaan tässä lausunnossa ilmoitettuihin tarkoituksiin, ja Vaisala säilyttää tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen näiden tarkoitusten täyttämiseksi.

Kun käytät tätä sivustoa, tiedostat ja hyväksyt henkilökohtaisten tunnistetietojesi keräämisen, käytön ja luovuttamisen tässä lausunnossa kuvattujen tarkoitusten mukaisesti.

Vaisala voi luovuttaa henkilökohtaisia tietoja Vaisala-konsernin sisällä tässä lausunnossa kuvattujen tarkoitusten mukaisesti. Tällaista tietojen luovuttamista voi olla tietojen siirtäminen valtioista toisiin Vaisalan toiminta-alueilla.

Vaisala seuraa kokonaistilastoja ja yleistietoja sivuston käyttötavoista sekä muista sivustoon liittyvistä tiedoista. Vaisala pyytää ja säilyttää sivuston vierailijoiden ja asiakkaiden henkilötietoja, jotta se pystyy tuottamaan tiettyjä palveluja tai tietoja, joiden ansiosta sivusto vastaa paremmin kunkin vierailijan yksilöllisiin tarpeisiin.

Vierailijoiden tunnistus
Yleisesti ottaen voit käyttää sivustoa tiedonhakuun kertomatta Vaisalalle, kuka olet, ja luovuttamatta Vaisalalle tietoja omasta henkilöllisyydestäsi. Vaisala käyttää evästeitä, joiden avulla sivustoon palaava vierailija tunnistetaan ja yksilöidään. Evästeet ovat tietokoneen kiintolevylle tallennettuja tietoja, eivät sivuston sisältämiä tietoja. Evästeet eivät sellaisenaan sisällä henkilötietoja. Vaisala kuitenkin linkittää evästeisiin tallentuneet tiedot mahdollisiin henkilökohtaisiin tunnistetietoihin, joita olet voinut välittää verkkolomakkeilla Vaisalan verkkosivustossa vieraillessasi.

Kun Vaisala tutkii, kuinka ja milloin tätä tai muita Vaisalan sivustoja käytetään, se pystyy kehittämään niitä entistä paremmiksi. Jos et halua vastaanottaa evästeitä tai haluat, että sinulle ilmoitetaan niiden käytöstä, voit määrittää tämän internetselaimesi asetuksista, jos selaimen asetukset sen mahdollistavat.

Sivusto käyttää lisäksi tekniikkaa, jonka avulla Vaisala voi kerätä tiettyjä teknisiä tietoja, kuten internetprotokollan osoitteen, tietokoneesi käyttöjärjestelmän, käyttämäsi selaimen ja mahdolliset sivustoomme viittaavat verkkosivustot. Näitä tietoja käytetään Vaisalan palvelujen kehittämiseen.

Henkilötiedot – kerääminen, käyttö ja jakaminen
Jos sivustossa on mahdollista ottaa yhteyttä Vaisalaan (esimerkiksi esittää kysymyksiä tai pyyntöjä), Vaisalan voi olla tarpeen kysyä sinulta henkilökohtaisia tunnistetietoja, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Vaisala voi käyttää antamiasi tietoja pyyntöihisi vastaamiseen postitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Lisäksi jos tilaat tuotteen, pyydät palvelua tai lähetät tietoja sivustoon, Vaisala voi joutua ottamaan sinuun yhteyttä ja pyytämään tilauksen tai pyynnön täyttämiseen tarvittavia lisätietoja. Vaisala pidättää oikeuden ottaa tuotteen tai palvelun tilaajaan yhteyttä puhelimitse, postitse tai sähköpostitse, jotta se voi määrittää, kuinka tyytyväinen olet kyseiseen tuotteeseen tai palveluun.

Vaisala ei luovuta tietoja kolmansille osapuolille ilman lupaasi, paitsi jos se on välttämätöntä tilauksen käsittelyn kannalta, kuten tarvittavien tietojen luovuttaminen asianmukaisille rahoitusyhtiöille, logistiikan ja kuljetuksen palveluntarjoajille ja valtuutetuille myynninjälkeisten palvelujen tuottajille, sekä pyyntöihisi tai tiedusteluihisi vastaamiseen tai Vaisalan, sen sivuston käyttäjien ja/tai suuren yleisön oikeuksien, omaisuuden ja/tai turvallisuuden turvaamiseen.

Vaisalalla on oikeus, mutta ei velvollisuutta, säilyttää tällaisia tietoja Vaisalan tietokannoissa ja muita nykyisen tai edellisen sivustovierailusi tietoja kohtuullisen ajanjakson ajan, joka ei ylitä säädöksiä tai rajoituksia, kiistojen ratkaisemista, ongelmien vianmääritystä ja Vaisalan laillisten oikeuksien ja tämän lausunnon ehtojen täytäntöönpanoa varten.

Tietojen luovuttaminen lain sitä edellyttäessä
Jos Vaisala pakotetaan lain, oikeuden määräyksen tai muun oikeudellisen prosessin nojalla luovuttamaan henkilökohtaisia tietojasi oikeusistuimelle tai kolmannelle osapuolelle, Vaisala yrittää ilmoittaa asiasta sinulle etukäteen antamiasi yhteystietoja käyttämällä. Valtuutat Vaisalan täten luovuttamaan henkilökohtaisia tietojasi edellä Henkilötiedot-kohdassa mainittuihin tarkoituksiin, kuten immateriaalioikeuksien loukkaamisen tutkimuksen tai muiden laittomien toimintojen tai sellaisten toimintojen yhteydessä, jotka voivat asettaa Vaisalan oikeudelliseen vastuuseen.


Suojaus
Vaisala on panostanut taloudellisesti kohtuullisiin toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on estää sivuston kautta Vaisalalle lähetettyjen henkilökohtaisten tietojen luvaton tai asiaton käyttö.


Muutokset lausuntoon
Vaisala voi muuttaa tätä tietosuojalausuntoa tai muuttaa, muokata tai evätä pääsyn sivustoon tai sivuston sisältämiin tietoihin milloin tahansa ilman etukäteisilmoitusta. Vaisala ilmoittaa tiedoksesi yllä tämän tietosuojalausunnon version voimaanastumispäivän. Jos Vaisala tekee tähän sivuston tietosuojalausuntoon muutoksia, jotka muuttavat Vaisalalle tässä sivustossa luovuttamiesi henkilökohtaisten tunnistetietojen käsittelyä tai käyttöä konkreettisella ja haitallisella tavalla, Vaisala julkaisee ilmoituksen muutoksesta tässä sivustossa.