Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Paineilman mittaukset

​Yksi tärkeimmistä puhtaan ja kuivan paineilmajärjestelmän mittauksista on kastepisteen mittaus. Koska kastepistemittauksia voidaan tehdä lähes missä tahansa järjestelmän tuotanto- tai käyttöpuolella, sovellusten olosuhteet ja siten laitevaatimukset voivat vaihdella merkittävästi. Lisäksi anturin on kestettävä altistusta useille epäpuhtauksille, kuten vesipiikeille, ympäristön kosteudelle, kompressoriöljylle ja kemiallisille aineille. Vaisalan anturit kestävät kaikkia edellä mainittuja epäpuhtauksia. Lisäksi niillä on markkinoiden nopein vasteaika kosteasta kuivaan ja minimaalinen ryömintä, mikä mahdollistaa kahden vuoden kalibrointivälin .

Kastepisteen  ja prosessipaineen yhtäaikainen online mittaus antaa lisähyötyjä. Kun kastepistedataan lisätään reaaliaikainen painemittaus,  muunnokset  normaali ilmanpaineeseen ja ppm-pitoisuuksiksi ovat erittäin tarkkoja ja välittömästi saatavilla. Esimerkiksi  lääketieteellisiin kaasuihin liittyvät laadunvalvontamääräykset pystytään täyttämään vaivattomasti ja nopeasti. Vaisalalla on tarjota markkinoiden ensimmäinen tähän sopiva tuote, Vaisalan kastepiste- ja painelähetin, DPT146. DPT146 sopii erityisen hyvin vaativampiin paineilmasovelluksiin.
Dewpoint Analyzer - DMT152 Vaisala DRYCAP® Dewpoint Transmitter DMT152
Käytätkö paineilmaa?

 Ota yhteyttä 

Lue lisää

  Faktoja ja lukuja

   Faktoja ja lukuja

  • Luotettavat mittauslaitteet
  Yllä olevat kaaviot ovat peräisin edelleen meneillään olevasta testistä, jossa kaksi Vaisala DRYCAP® DMT242 -kastepistelähetintä on asennettu paineilmajärjestelmään seitsemän vuotta sitten, eikä niitä ole sittemmin kalibroitu tai viritetty uudelleen. Järjestelmän olosuhteet vastaavat instrumenttipaineilmaa. X-akselilla näet kuluneet vuodet ja Y-akselilla kyseisen laitteen mittausarvon eron referenssiin nähden säännöllisissä tarkistuksissa.

  • Markkinoiden nopein kosteasta kuivaan -vasteaika
  Vaisalan kastepistelähettimissä käytetään DRYCAP®-anturia, joka saavuttaa tarkan mittauslukeman jo muutamassa minuutissa olosuhteen muuttuessa nopeasti kosteasta -40 °C:n kastepisteeseen.

  • Erittäin hyvä kontaminaation sieto
  DRYCAP®-anturi on immuuni kompressoriöljylle ja useimmille muille epäpuhtauksille.

  • 2 vuoden kalibrointiväli
  Polymeerimateriaali, edistyksellinen automaattinen itsekalibrointi sekä puhdistustoiminto pitävät anturin stabiilina pitkään.

  • Helppo kalibrointipalvelu

  • Laaja laitevalikoima
  Kevyet käsimittalaitteet, konfiguroitavat kiinteästi asennettavat lähettimet, OEM-mallit ja malli jossa kastepisteen lisäksi painemittaus.

  • Tarkalla kastepistemittauksella voit vähentää energiankulutusta jopa 20 %. Lue koko artikkeli täältä.
   ​
  Suositellut tuotteet