Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Leijupetikuivaimen toiminnan valvonta

Leijupetikuivaus on erittäin tehokas kiinteiden partikkelien kuivausmenetelmä. Kunkin yksittäisen partikkelin pinta altistetaan kuivumiselle pitämällä sitä ilmavirtauksessa. Näin saavutetaan tehokas lämmönsiirto ja lyhyempi kuivumisaika. Tuotteen tasainen lämpötila ja kuivuminen saavutetaan materiaalin jatkuvalla ja huolellisella sekoittamisella sekä  kuivaimen syöttö- ja poistoilman säädöllä.

Kuivausilman tarkka kosteuden valvonta on tarpeen kuivausprosessin optimoinnissa. Olosuhteet, kuten kosteus ja lämpötila, saattavat vaihdella. Monissa kuivausprosesseissa, etenkin lääketeollisuudessa, poistoilma saattaa sisältää suuria pitoisuuksia höyrystyneitä liuottimia ja muita kemikaaleja. Anturiteknologian on siten oltava erittäin stabiili. Vaativimmissa sovelluksissa leijupetikuivaimen poistoputki luokitellaan räjähdysvaaralliseksi alueeksi, jossa on käytettävä tällaiseen tilaan soveltuvaa ja hyväksyttyä mittalaitetta.

Vaisalan laajasta tuotevalikoimasta löytyy ratkaisu useimpiin vaativiin tarpeisiin.

Fluid bed dryer humidity, fluid bed dryers, measure humidity of drying air with humidity sensors and transmitters from Vaisala

 Ota yhteyttä 

Lue lisää