Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Voiteluöljyn jatkuva kosteusmittaus

Kaikki koneet, joissa on voiteluöljyjärjestelmä, voivat hyötyä öljyn kosteuden valvonnasta. Vesi heikentää öljyn suorituskykyä voiteluaineena, jäähdytysaineena, eristeenä ja muissa käyttötarkoituksissa. Suuri kosteustaso lisää korroosion, ylikuumenemisen, toimintahäiriöiden ja muiden kalliiksi käyvien ongelmien riskiä.

Vaisalan ainutlaatuiset öljyn kosteusmittalaitteet mittaavat öljyssä esintyvän veden aktiivisuutta jatkuvatoimisesti ja ilmaisevat, mikä on marginaali vapaan veden muodostumiselle öljyyn. Toisin kuin perinteiset näytteenottomenetelmät, joista tuloksen saaminen voi kestää päiviä tai viikkoja, Vaisalan jatkuvatoiminen mittaus varmistaa laitteistojen luotettavan toiminnan kaikissa tilanteissa.

Laitteistoon suoraan asennettu mittaus mahdollistaa optimaalisten huoltovälien suunnittelun ja ennakoivan kunnossapidon, sekä ehkäisee ei-toivottuja seisokkeja. Lisäksi mittaus vähentää kriittisten ja kalliiden laiteosien toimintahäiriöiden riskiä ja sen avulla voi käynnistää öljyn kuivausjärjestelmät vain tarvittaessa. Tämä on erityisen tärkeää sovelluksissa, joissa vesikontaminaation seuraukset ovat vakavia, kuten turbiineissa, laivamoottoreissa ja paperitehtaissa.

Water in oil analyzer, water in oil analyzer, moisture in oil, moisture in oil meters from Vaisala Instruments.

 Ota yhteyttä 

Lue lisää

  Suositellut tuotteet
  Faktat ja tilastot

   Faktat ja tilastot

  • ​Vaisalan öljyn kosteusmittalaitteet mittaavat reaaliaikaisesti ilman näytteenottoa.
  • Mittaustekniikka mittaa öljyn veden aktiivisuutta, mikä kertoo suoraan vapaan veden muodostumisen mahdollisuuden öljyssä.
  • Mittaus on riippumaton öljyn tyypistä, iästä ja lämpötilasta.
  • Asennus voidaan tehdä palloventtiilin kautta – prosessi voi olla käynnissä.
  • Vaisalan öljyn kosteusmittalaitteita voi käyttää monissa hiilivetynesteissä puhtaasta öljystä erilaisiin voiteluöljyihin ja hydrauliöljyihin
  • Tavallisesti toimitusaika tehtaalta on vain kolme päivää. Tuotteet toimitetaan suoraan asiakkaalle.
  • Vaisalan öljyn kosteusanturit asennetaan palloventtiilin kautta. Anturin asennus ja sen poisto voidaan tehdä käytön aikana vaikka prosessi olisi paineistettukin.