Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Tutkimus ja tuotekehitys

​Tu​tkimus ja tuotekehitys vuonna 2016

Tammi-joulukuussa 2016 tutkimus- ja tuotekehityskulut olivat 38,0 miljoonaa euroa eli 11,9 % liikevaihdosta.

T&K liiketoiminta-alueittain

Milj. eur​oa​201662015Muutos, %
Weather26,526,7-1
Controlled Environment11,59,422
Yhteensä38,036,15

 

Tammi-joulukuussa 2015 Weather-liiketoiminta-alueen tutkimus- ja tuotekehityskulut olivat 11,8 % liikevaihdosta. Controlled Environment -liiketoiminta-alueen tutkimus- ja tuotekehityskulut olivat 10,1 %​ liikevaihdosta.

Tärkeimpiä tuote- ja ohjelmistolanseerauksia

Vaisala toi vuonna 2016 markkinoille useita tuotteita ja ohjelmistoja kasvun edistämiseksi ja nykyisten tuotteiden uudistamiseksi.

Weather-liiketoiminta-alue jatkoi Vaisala Observation Network Manager NM10 -järjestelmän kehitystä. Network Manager on skaalautuva ja automaattinen järjestelmä säähavaintoverkon ja -asemien monitorointiin  sekä hallinnointiin. Uudessa lanseerauksessa merkittäviä parannuksia tehtiin käyttöliittymään ja laitteiden liityntärajapintoihin.

Lisäksi Vaisala julkaisi uudistetun version Vaisala AviMet Airport Weather Observation System (AWOS) -järjestelmästä. Uusina toiminnallisuuksina ovat salamainformaation ja IRIS-säätutkainformaation näyttäminen AviMet-järjestelmässä. Tämä parantaa tilannetietoisuutta ja turvallisuutta lentokentillä, koska salama- ja tutkainformaatio ovat helposti saatavissa.

Kolmas tärkeä tuotelanseeraus Weather-liiketoiminta-alueella oli uusi versio ohjelmistosta Vaisalan luotausjärjestelmään tukemaan automaattista luotausasemaa (AUTOSONDE® AS15). Tämän myötä automaattisissa luotausasemissa voidaan siirtyä käyttämään uusinta radiosondia (RS41).

Controlled Environment -liiketoiminta-alue julkaisi uuden mittalaitteen muuntajien jatkuvaan kunnonvalvontaan (Optimus™). Mittalaite tuottaa toistettavaa ja tarkkaa informaatiota mahdollisista vikaa indikoivista kaasuista muuntajien öljyssä. Mittalaitteen anturit perustuvat ainutlaatuiseen Vaisalan kehittämään CARBOCAP® infrapuna-kaasuntunnistusteknologiaan. Luotettavuuden lisäksi mittalaite on helppo ja nopea asentaa.

Controlled Environment -liiketoiminta-alue julkaisi myös uuden sukupolven viewLinc Environmental Monitoring System -järjestelmän (aiemmin Continuous Monitoring System). Merkittävät uudet ominaisuudet ovat luotettava langaton teknologia, helppokäyttöisyys ja nopea käyttöönotto. Järjestelmää käytetään life science- ja teollisuustoimialoilla isojen tilojen kuten varastojen, laboratorioiden, prosessointialueiden ja muiden erityistilojen valvontaan.

Lisäksi Controlled Environment -liiketoiminta-alue julkaisi hiilidioksidimittapään, joka hyödyntää Vaisala CARBOCAP® -teknologiaa. Tämä hiilidioksidimittapää on tarkoitettu teollisuuden hiilidioksidimittaussovelluksiin, kuten kasvihuoneisiin, kylmävarastoihin ja vaativiin ilmastointisovelluksiin. Mittapään rinnalla lanseerattiin yhteensopiva liitäntälaite, jonka avulla mittaustieto voidaan helposti näyttää ja myös yhdistää langattomasti.