Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Ilmanlaadun valvonta ja ennustaminen

Kaupunki-ilman saastuminen muodostaa merkittävän uhan ympäristölle ja miljoonien ihmisten terveydelle. Tulevaisuudessa kaupunkien on parannettava ilmanlaadun valvontaa, jotta ilman saastumisen aiheuttamia haittoja voitaisiin vähentää. Sää vaikuttaa huomattavasti ilmanlaadun päivittäisiin vaihteluihin.

Vaisala tarjoaa tarkkoja, reaaliaikaisia havainnointilaitteita ja -järjestelmiä ilmanlaadun ennustamiseen. Ilmanlaadun ennustamiseen liittyy lukuisia ilmakehän sääparametreja, kuten pinta- ja pystyprofiilimittaukset, joita on helppo havainnoida Vaisalan järjestelmillä. ​

    Suositellut tuotteet
    • Vaisala-pilvenkorkeusmittari CL31 
    • Ylittämätön suorituskyky kaikissa sääoloissa 7,5 kilometriin asti. Edistyksellinen yhden objektiivin rakenne takaa erinomaisen suorituskyvyn myös matalilla korkeuksilla. Yhdysvaltain ilmailuhallinnon FAAn hyväksymä ja käyttämä. Yhdysvaltain sääpalvelun (National Weather Service) käyttämä.
    • Vaisala-pilvenkorkeusmittari CL51 
    • CL51 on suunniteltu mittaamaan cirruspilviä ohittamatta matalan kerroksen ja keskikerroksen pilviä tai vertikaalista näkyvyyttä vaativissa oloissa. Pilvenkorkeuden raportointi enintään 13 kilometriin ja takaisinsirontaprofilointi koko mittausalueella enintään 15 kilometriin. Edistyksellinen yhden objektiivin rakenne takaa erinomaisen suorituskyvyn myös matalilla korkeuksilla.