Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Vaisala Global Bureau Service -palvelu

Manage your road weather collection with Global Bureau Service
  Yleiskuvaus

   Yleiskuvaus

  Global Bureau Service on keskitetysti hallinnoitu tietopalvelu, jota isännöi ja tukee Vaisalan tie- ja rautatiesään palvelutiimi. Vaikka asiakas normaalisti omistaa tiedot, Vaisala kerää anturitiedot, tarkistaa niiden laadun, arkistoi ja toimittaa ne sekä toimii kaikkien hankkijoiden ennusteiden jakelijana. Palvelua valvotaan ja ylläpidetään 24 tuntia vuorokaudessa, mikä varmistaa anturi- ja ennustetietojen jatkuvan saannin.

  Global Bureau Service -palvelu käynnistettiin vuonna 1988 palvelemaan asiakkaita, jotka halusivat uusimmat anturi- ja ennustetiedot mutta eivät halunneet vastuuta resursseista tai infrastruktuuria, joka vaaditaan tietokokoelman isännöintiin itse. Palvelu rakennettiin Unix-palvelimiin, jotka tekivät kyselyitä sääasemille ja vastaanottivat ennustetietoja ennusteiden tarjoajilta. Paikallisesti asennettua ohjelmistoa käyttävät asiakkaat soittivat palveluun anturi- ja ennustietojen keräämistä varten.

  Vuonna 2000 järjestelmä kehittyi Oracle-tietokannaksi, ja nyt Vaisala isännöi yhtä maailman suurimmista meteorologisista tietokannoista. Tietokantaan syötetään anturi- ja ennustetietoja joka päivä miljoona riviä eli keskimäärin 12 riviä sekunnissa. Kevääseen 2005 mennessä tietokannassa oli yli tuhat miljoonaa riviä tienvarsien sääasemien anturitietoja eri puolilta maailmaa.

  Asiakkaat voivat käyttää tietoja kahdella päämenetelmällä. Käyttämällä modeemia asiakkaat voivat ladata ennuste- ja anturitietueet paikallisiin koneisiinsa ja tarkastella näitä tietoja IceCast IceView -työasemassa. Oraclen käyttöönotosta lähtien on ollut siirtymää Internet-käyttöisiin yhteyskäytäntöihin ja Web-ratkaisuihin.  Tiedot voidaan ladata Internetin kautta SSH-tekniikalla, joka takaa turvallisen tiedonsiirron. Ennuste- ja anturitietoja voidaan myös isännöidä jossakin Vaisalan Web-palvelimista, mikä mahdollistaa tietojen salasanasuojatun käytön Web-sivulla. Internet-tekniikan käytön avulla Vaisalan tie- ja rautatiesään tiimi voi tarjota palvelua asiakkaille kaikkialla maailmassa. Nykyään Vaisala isännöi, hallitsee ja ylläpitää aktiivisesti jäätilanteen ennustuspalveluita Isossa-Britanniassa, manner-Euroopassa, Uudessa-Seelannissa, Pohjoismaissa sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

  Keskitetysti hallinnoidun Global Bureau Service -palvelun etu on, että Vaisala vastaa luotettavien tietojen keräämisestä ja toimittamisesta. Koska tiedot ovat Vaisalan isännöimiä ja keskitetysti hallinnoimia, voidaan tarjota useita lisäpalveluita, esimerkiksi seuraavia:
  • Tietojen laadun hallinta: Kun tiedot syötetään Oracle-tietokantaan, kaikkien tietojen laatu tarkistetaan. Näin varmistetaan, että virheellisiä tietoja ei lähetetä asiakkaille tai ennusteiden tarjoajille. Lisätietoja on anturien valvontaa käsittelevässä osassa.
  • Arkistotiedot: koska kaikki anturi- ja ennustetiedot arkistoidaan Oracle-tietokantaan, ne voidaan hakea ja toimittaa asiakkaalle erilaisissa muodoissa.
  • Ennustetaitoraportit: paikkakohtaiset ennusteiden tarkkuusraportit, joissa käytetään toimialalla hyväksyttyjä tilastollisia mittauksia, voidaan lähettää sähköpostitse asiakkaille kuukausittain.
  Lisätietoja Global Bureau Service -palvelusta saat ottamalla yhteyttä Vaisalan myyntiin.