Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Ohjattu lyhyen aikavälin ennuste

  Yleiskuvaus

   Yleiskuvaus

  Kun tienpinnan lämpötilan ja jään muodostumisen ennustaminen kehittyy, teiden ja kiitoratojen talviylläpitoprosesseja voidaan alkaa parantaa.  Ajolankojen jäätapahtumien ennakkovaroitukset antavat myös rautatieyhtiöille mahdollisuuden suunnitella talviprosessejaan paremmin.

  Tätä tarkoitusta varten Vaisala on kehittänyt lyhyen aikavälin automaattisen jääennustemallin. Tämä malli sisältää Vaisala IceBreak -lämpötasapainomallin, joten käyttäjän toimia ei tarvita. Tämän seurauksena Vaisala pystyy tarjoamaan 3 tunnin lyhyen aikavälin ennusteen pinnan/ajolangan lämpötilasta ja tilasta tietyille sääasemille (RWIS/ESS). Tämä on erityisen arvokasta siksi, että potentiaalisia sääuhkia voidaan valvoa ja resurssit voidaan mobilisoida ajoissa ehkäisevien toimenpiteiden suorittamista varten.

  IceBreak on maailman suosituin jäätilanteen ennustusmalli, jota yli 10 kansallista sääpalvelua käyttää ennusteiden toimittamiseen tie-, rautatie- ja lentokenttäviranomaisille. Vaisala on käyttänyt lyhyen aikavälin ennustemallia monissa eri paikoissa ympäri maailmaa.

  Lyhyen aikavälin ennustetoiminto antaa teiden, kiitoratojen ja rautateiden hoitajille mahdollisuuden muodostaa itsenäisesti lyhyen aikavälin ennusteita. NowCast-ennusteet ovat automaattisesti muodostettuja 3 tunnin pintalämpötilan ja pinnan tilan ennusteita tietyille sääasemille.

  Tärkeimmät ominaisuudet
  •  3 tunnin pintalämpötilan ja pinnan tilan NowCast-ennusteet (voidaan laajentaa 6 tuntiin mesoskaalan lisätiedoilla)
  • NowCast-ennusteet näytetään IceView-järjestelmässä
  • Käyttäjän ei tarvitse syöttää tietoja
  • Käyttäjä määrittää ajan, jolloin NowCast-ennusteet laaditaan
  • Käyttäjä määrittää lämpötilatason, jonka alapuolella NowCast-ennusteita laaditaan
  • Voidaan käyttää rautatiesovelluksissa ilmajohtojen lämpötilan ja tilan NowCast-ennusteiden laatimiseen.

  Ennustekaavio näytettynä IceCast IceView -näyttöohjelmistossa. Kaaviossa näkyy neljä lyhyen matkan NowCast-ennustetta eri tavoin katkotuin viivoin. Kunkin aikaväli on 3 tuntia.

  Lisätietoja ohjatusta lyhyen aikavälin IceCast Nowcast -ennusteesta saat Vaisalan myynnistä.